Solderen

F-16 soldeerkit

Deze Fighting Falcon soldeerkit is gebaseerd op een standaard knoopcel en een 5 mm LED. Anders dan de meeste standaard soldeerkits, is dat de montage van de printplaat nodig is om het modelvliegtuig tot leven te laten komen. Het is ontworpen voor gebruik in Vlaamse scholen. Eenmaal gemonteerd meet de F-16 ongeveer 6 cm lang.
De kits zelf zijn gebruiksvriendelijk en vrij eenvoudig te solderen, maar wel voldoende tot de verbeelding sprekend om de interesse van de jeugdige techniekers vast te houden. Saai wordt het dus nooit!
Neem contact met ons op voor aangepaste versies. Voor grote aantallen kunnen wij bijvoorbeeld de printplaatkleur veranderen.

#
#
#
#
#

Wat zit er in het pakket?

De onderdelen:

Net zoals in de MiG-29K en SR-71 soldeerpakketten vind je in dit pakket een printplaat waarop alle onderdelen worden gesoldeerd. De stukjes in de printplaat vormen het vliegtuigje en dienen ook als stroombaan. Wie goed oplet, vindt op de printplaat een aantal tips over de functie van elke stroombaan. Verder vind je ook de specificaties van het originele vliegtuig.
Om de jet tot leven te brengen vind je in dit pakket ook nog 1 LED, een batterij met batterijhouder en een schakelaar. Voor dit project is de lichtbron een soort flikkerende led, hierdoor lijkt het met een beetje verbeelding dat het vliegtuigje echt werkt.

Assemblage instructie F-16 soldeerkit

Wat heb je nodig in het klaslokaal?

Voor dit projectje heb je een soldeerbout en soldeersel nodig. Verder raden wij aan voor handen te wassen na het project. Dit om twee redenen: soldeersel bevat een aantal stoffen zoals flux, die je liever niet op je handen hebt. En tijdens het solderen kan het altijd voorvallen dat iemand zich verbrand aan de tip van de soldeerbout. Sommige soldeerbouten kunnen tot 400°C worden. Snel toegang hebben tot lauw water kan wonderen doen.

Mis je nog één of meerdere van deze benodigdheden of heb je nog vragen omtrent de veiligheid, contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.
Heb je geen soldeerbouten ter beschikking? Geen probleem, je kan er bij ons vier uitlenen.

Hoeveel heb je er nodig?

Dit project is ideaal om leerlingen te leren solderen. Maar je kan dit projectje ook gebruiken op een ontmoetingsdag, opendeurdag of op andere evenementen. Op onze webshop komt één pakketje overeen met één leerling/ bezoeker.

Klaar om te bestellen?

Alle nodige informatie vind je op onze webshop:

Heb je nog één of meerdere vragen contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.

#

Eindtermen

A-stroom eerste graad

Lichamelijke en geestelijke gezondheid

Een veilige levensstijl realiseren door het correct inschatten van risicofactoren

1.14

De leerlingen handelen veilig in een schoolse context.

Wiskunde – natuurwetenschappen – technologie – STEM

Inzicht ontwikkelen in technische systemen en processen en hun relatie tot verschillende technologische domeinen en tot andere domeinen (wetenschappen, wiskunde, …)

6.36

De leerlingen onderzoeken principes van de bouw en werking van technische systemen, hun deelsystemen en onderdelen alsook hun onderlinge samenhang i.f.v. een technisch proces.

Technische systemen ontwerpen, realiseren, in gebruik nemen en evalueren rekening houdend met fundamentele maatschappelijke, wetenschappelijke en technologische aspecten.

6.37

De leerlingen gebruiken courante technische systemen duurzaam, veilig en ergonomisch.

6.38

De leerlingen voeren een iteratief technisch proces uit in de verschillende ervaringsgebieden om een eenvoudig technisch systeem te realiseren vanuit behoefte(n) en criteria.

6.40

De leerlingen ontwerpen een technisch systeem in functie van de bepaalde vereisten.

6.41

De leerlingen realiseren het technisch systeem op basis van een ontwerp.

Natuurwetenschappelijke, technologische en wiskundige concepten en methoden inzetten om problemen op te lossen en om objecten, systemen en hun interacties te onderzoeken en te begrijpen.

6.43

De leerlingen gebruiken met de nodige nauwkeurigheid de gepaste meetinstrumenten, meetmethoden en hulpmiddelen om metingen, observaties, experimenten en terreinstudies uit te voeren.

Projecteigenschappen

Niveau
Gemakkelijk
Leeftijd
12-14j
Tijdsduur
1 lesuur
Categorie
Solderen
Kostprijs
€5,5
Ontworpen door
Inhoud
  • 1x 5mm kaars flikkerende LED
  • 1x SMD CR2032 batterijhouder
  • 1x CR2032 batterij
  • 1x Schakelaar
  • 1x PCB