Project

Useless Box

Hoewel de doos nutteloos is – zoals de naam het zelf al zegt, toch zorgt het bouwen voor meer inzicht in technologie en is de doos heel leuk om te maken! Zo kan je de doos helemaal zelf personaliseren.

#

Hoe werkt dit?

De Useless box werkt volledig elektronisch zonder microcontroller. Als de schakelaar van positie veranderd, veranderen ook de positieve en negatieve kant van de motor. Helemaal onderaan in de box is er een endswitch. Wanneer deze ingedrukt wordt stopt de stroomtoevoer naar de motor.
We werken nog aan een versie met een Raspberry Pi Pico. Met deze nieuwe versie kan je je fantasie de vrije loop laten gaan. Je kan bijvoorbeeld de arm een minuutje laten wachten voordat deze terugkomt. Of maar tot halverwege laten terugkomen. Hierbij heb je dan de keuze tussen CircuitPython, Arduino programming language of Ardublock om de Pico te programmeren.

Eindtermen

6.38

De leerlingen voeren en iteratief technisch proces uit in de verschillende ervaringsgebieden om een eenvoudig technisch systeem te realiseren vanuit behoefte(n) en criteria.

6.40

De leerlingen ontwerpen een technisch systeem in functie van de bepaalde vereisten.

6.41

De leerlingen realiseren het technisch systeem op basis van een ontwerp.

6.42

De leerlingen testen of een technisch systeem voldoet aan de behoeften en criteria.

6.43

De leerlingen gebruiken met de nodige nauwkeurigheid de gepaste meetinstrumenten, meetmethoden en hulpmiddelen om metingen, observaties, experimenten en terreinstudies uit te voeren.

6.44

De leerlingen gebruiken in wiskundige, natuurwetenschappelijke, technologische en STEM-contexten gepaste grootheden en eenheden in een correcte weergave.

Projecteigenschappen

Niveau
Gemakkelijk
Leeftijd
12-14j
Tijdsduur
4 Lesuren
Categorie
Techniek, Informatica
Kostprijs
€22
Ontworpen door
Inhoud
  • Onderdelen doosje
  • Elektronische onderdelen