Project

Mini-ph0xx soldeerkit

De Mini-ph0xx heeft een through-hole design. Deze badge doet met een celbatterij twee oogjes oplichten. Deze kit is ontworpen voor de Maker Faire Gent 2019, om 1000 mensen te leren solderen.
De kits zelf zijn gebruiksvriendelijk en vrij eenvoudig te solderen, maar wel voldoende tot de verbeelding sprekend om de interesse van de jeugdige techniekers vast te houden. Saai wordt het dus nooit!

Vosje STEM soldeerkit front and back
Vosje STEM soldeerkit front and back
Vosje STEM soldeerkit front
Vosje STEM soldeerkit back
Vosje STEM soldeerkit parts
handleiding mini-phoxx

Wat zit er in het pakket?

De onderdelen:

Net zoals in de F-16, SR-71 en MiG-29K soldeerpakketten vind je in dit pakket een printplaat waarop alle onderdelen worden gesoldeerd. Wie goed oplet, vindt op de printplaat een aantal tips over de werking van de hele stroombaan.
Om de Mini-ph0xx tot leven te wekken vind je in dit pakket ook nog 2 LED’s en een batterij met batterijhouder.

Wat heb je nodig in het klaslokaal?

Voor dit projectje heb je een soldeerbout en soldeersel nodig. Verder raden wij aan voor handen te wassen na het project. Dit om twee redenen: soldeersel bevat een aantal stoffen zoals flux, die je liever niet op je handen hebt. En tijdens het solderen kan het altijd voorvallen dat iemand zich verbrand aan de tip van de soldeerbout. Sommige soldeerbouten kunnen tot 400°C worden. Snel toegang hebben tot lauw water kan wonderen doen.

Mis je nog één of meerdere van deze benodigdheden of heb je nog vragen omtrent de veiligheid, contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.
Heb je geen soldeerbouten ter beschikking? Geen probleem, je kan er bij ons vier uitlenen.

Hoeveel heb je er nodig?

Dit project is ideaal om leerlingen te leren solderen. Maar je kan dit projectje ook gebruiken op een ontmoetingsdag, opendeurdag of op andere evenementen. Op onze webshop komt één pakketje overeen met één leerling/ bezoeker.

Klaar om te bestellen?

Alle nodige informatie vind je op onze webshop:

Heb je nog één of meerdere vragen contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.

#

Projecteigenschappen

Niveau
Gemakkelijk
Leeftijd
12-14j
Tijdsduur
1 lesuur
Categorie
Solderen
Kostprijs
€4
Ontworpen door
Inhoud
  • 2x3mm LED
  • SMD CR2032 batterijhouder
  • CR2032 batterij
  • PCB